Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik vind deze sneeuwpoppen echt super schattig! En perfect om uit te delen aan kinderen. Ze zijn ook nog eens vrij makkelijk om te maken, je moet alleen wat geduld hebben, want de meringue moet drogen en dat kost tijd. Je kan de oven trouwens niet op een hogere temperatuur zetten om het droogproces te versnellen, want dan zullen de meringues verkleuren of bij een hele hoge temperatuur zelfs verbranden. Dit weet ik trouwens uit ervaring, al had ik de oven niet expres hoger gezet.
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Klop de eiwitten bijna stijf.
Voeg de kristalsuiker, vanillesuiker, vanille extract en zout toe.
Klop het geheel stijf.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de meringue in een spuitzak met een glad spuitmondje.
Spuit op sneeuwpopjes op de bakplaat door een kleine cirkel van zo’n 3-4cm te spuiten met daar tegenaan een cirkel van ongeveer 5-6cm.
Laat de sneeuwpopjes 3 uur drogen in de oven.
Tempereer of ent de pure chocolade en doe in een spuitzak met een klein glad spuitmondje (ongeveer 1-2mm).
Spuit op alle sneeuwpopjes ogen, een mond en knopen.
Tempereer of ent de helft van de witte chocolade en meng met de oranje kleurstof.
Doe in een spuitzak met een klein glad spuitmondje (ongeveer 1-2mm) en spuit de neuzen op de sneeuwpopjes.
Tempereer of ent de andere helft van de witte chocolade en meng met de blauwe kleurstof.
Doe in een spuitzak met een klein glad spuitmondje (ongeveer 1-2mm) en spuit de sjaals op de sneeuwpopjes.
Laat de chocolade uitharden.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.