Italiaans gehaktbrood

Voor iedereen een bekend fenomeen denk ik. Je hebt iets al heel lang op je to do lijstje staan, maar je komt er simpelweg niet aan toe. Dat had ik met dit Italiaanse gehaktbrood. Elke keer als ik dacht vandaag is de dag dat ik het ga maken, was ik weer laat thuis van het werk, een ingrediënt vergeten, of moest ik simpelweg nog een hele berg andere dingen doen. Maar deze week was het eindelijk zover en maakte ik dit heerlijke Italiaanse gehaktbrood. Ik vind het zelf makkelijk om het gehaktbrood in een cakevorm te maken, zo zorg je dat deze een mooie vorm krijgt. Ik gebruikte een kleine cakevorm van slechts 20 centimeter.

Ingrediënten

  • 500gr rundergehakt
  • 1 ei
  • ½-1 kopje paneermeel
  • 1 medium ui fijngesnipperd
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 1 geroosterde paprika in smalle reepjes
  • 2tl paprikapoeder
  • 2el Italiaanse kruiden (ik heb de voorkeur voor de kruiden van Euromat)
  • 1tl zout
  • Peper
  • 1 medium vleestomaat in plakjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een kleine cakevorm in.

Meng de rundergehakt, ei, paneermeel, ui, knoflook, geroosterde paprika, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak tot 1 geheel.

Verdeel het gehakt over de cakevorm.

Beleg de bovenzijde van het gehaktbrood met de plakjes tomaat.

Bak het gehaktbrood in 50-55 minuten in het midden van de oven gaar. Als je een vleesthermometer hebt kan het handig zijn om deze te gebruiken. Het gehaktbrood is gaar als het 70 graden is.

Log nu in om een reactie te plaatsen