Pie met kip

Je kunt ze krijgen bij sommige slagers, maar vaker zie je ze bij kramen op etensmarkten of fairs. Zo haalt mijn moeder altijd Engelse pies als we op de Country & Christmas fair zijn bij Haarzuilens. Die zijn hartstikke lekker natuurlijk! Daarom dat ik het ook een leuke uitdaging vond om het een keer zelf te maken. En dat is goed gelukt al zeg ik het zelf. Ik vind het trouwens niet iets wat je eet als hoofdgerecht, tenminste niet als je alleen dit wilt eten, maar met een lekkere salade erbij zit je echt wel goed. Anders is het ook heerlijk om met de lunch te eten.

Ingrediƫnten

  • 8 velletjes roomboter bladerdeeg
  • 300gr kippendijfilet in blokjes
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 2 flinke tenen knoflook geperst
  • 80gr worteltjes in plakjes
  • 250gr champignons in plakjes
  • 200ml kippenbouillon
  • 60ml droge witte wijn
  • Sap en rasp van 1 biologische citroen
  • 2tl tijm (eventueel meer naar smaak)
  • 2 flinke el bloem
  • 1 ei losgeklopt
  • Peper
  • Zout

Benodigd

  • 4 ramekins

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg de kipfilet toe, bestrooi met zout en peper en bak rondom gaar.

Voeg de wortel en champignons toe en bak op middelhoog vuur 3 minuten mee.

Voeg de kippenbouillon, witte wijn, rasp en sap van de citroen en tijm toe en laat de kip zonder deksel 3-5 minuten sudderen.

Voeg de bloem toe, roer het geheel goed door en laat 2-3 minuten meebakken en inkoken. De saus mag echt een stuk dikker worden en mag niet meer bloemig smaken.

Vet de ramekins in met een beetje olie. Er mag geen laagje olie onderin staan, gebruik hier desnoods een stukje keukenpapier voor.

Steek uit vier velletjes bladerdeeg een rondje uit waarmee je de ramekins kunt bekleden. Het bladerdeeg moet iets op de rand liggen of er iets overheen hangen.

Bekleed de ramekins met ieder een rondje bladerdeeg.

Verdeel het kipmengsel over de vier ramekins.

Steek uit de overgebleven bladerdeegvelletjes een rondje ter grootte van de doorsnede van de ramekins als deksel voor de pie.

Maak in het midden van ieder rondje met een mes een klein kruisje van ongeveer 1 bij 1 centimeter.

Leg op iedere ramekin een bladerdeegrondje.

Knijp met 2 vingers de bovenste en onderste laag bladerdeeg samen.

Bestrijk de pies met losgeklopt ei.

Bak de pies in 25-35 minuten gaar.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel