Brookies (brownie koekjes)

Dat ik gek ben op chocolade is geen groot geheim. Ik bak er dan ook graag mee. Het merendeel van mijn vriendengroep kan ik vooral een groot plezier doen met brownies. Het is zelfs zo erg dat ik voor verjaardagen alleen nog maar brownies bak, want met ieder ander gebak blijf ik toch zitten. Nu leek het me leuk om van die brownies eens wat anders te maken, namelijk brownie koekjes, ook wel bekend als brookies (brownie cookies). Nou dat is goed gelukt! Mijn vader vond de koekjes zo lekker dat hij nu met allemaal ideeën rondloopt voor een koekjesfabriek en de koekjes dus in grote oplagen wil gaan produceren. Ik wil het in nog even wat rustiger aan doen, dus ik ben bang dat als je deze koekjes wilt eten je toch echt zelf aan de slag moet. Gelukkig is het een makkelijk recept en zijn de koekjes zo klaar.

Ingrediënten

  • 225gr + 75gr extra pure chocolade
  • 60gr roomboter
  • 90gr bloem
  • ½tl bakpoeder
  • ½tl zout
  • 2 grote eieren
  • 135gr bruine suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1tl vanille extract

Bereidingswijze

Smelt de boter tezamen met 225gr chocolade au-bain-marie en roer door elkaar.

Zet de gesmolten chocolade apart zodat deze iets kan afkoelen.

Klop de eieren, suiker en vanille extract met een mixer op hoge snelheid in 2-3 minuten licht en luchtig.

Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor.

Meng de bloem met het zout en het bakpoeder.

Roer het bloemmengsel door het chocolademengsel.

Hak de 75gr chocolade grof en roer door het chocolademengsel.

Laat het deeg 30 minuten opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Schep op een met bakpapier beklede bakplaat bergjes deeg ter grootte van een volle eetlepel. De koekjes lopen uit, dus houd 5-6cm afstand tussen de koekjes.

Bak de koekjes in 9-10 minuten gaar. Laat ze een paar minuten op de bakplaat afkoelen en laat ze vervolgens verder afkoelen op een rek.

Log nu in om een reactie te plaatsen