Avocadodip

De basis van dit recept kreeg ik een paar jaar terug van een vriendin nadat ik de avocadodip bij haar had geproefd, het is eigenlijk een fancy vorm van guacamole. Ik was nooit gek op guacamole, maar toen ik deze versie proefde was ik helemaal verkocht. Het recept is sindsdien iets aangepast, maar ook over deze versie is iedereen tot op heden laaiend enthousiast. Ik vind het echt een enorm lekkere snack voor bij de borrel, of als je een avond hebt waar je met name hapjes eet. De bonus is, dat je dit binnen 10 minuten op tafel kunt zetten.

Ingrediënten:

  • 2 avocado’s
  • 2 el zuivelspread light
  • 2 el ketchup
  • Sap van 1 limoensap
  • 1,5 el sweet chilisauce
  • kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 1 grote teen knoflook, geperst
  • 10 romaatjes (oftewel de cherrytomaat onder de roma tomaten) in blokjes
  • Bosje fijngehakte koriander
  • Evt. 2tl komijnpoeder
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Ontpit en schil de avocado. Doe het vruchtvlees in een kom.

Doe hierbij de ketchup, limoensap, zuivelspread, ui, knoflook, sweet chilisaus en koriander.

Meng dit alles goed door elkaar, eventueel kun je ook een staafmixer gebruiken voor een gladder resultaat.

Breng het op smaak met zout en peper.

Schep de tomatenblokjes erdoor.

Strooi er eventueel 2tl komijnpoeder over.

Serveer met tortillachips.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel