Karamel meringues

Met de Pasen voor de deur eet ik al dagen veel te veel paaseitjes. Ze zijn ook zo lekker! Ik ben vooral gek op eitjes met karamel. Heerlijk als er feestdagen voor de deur staat waar het voor een groot deel toch ook draait om eten, eten en nog meer eten. Naast het eten van eindeloos veel paaseieren is het natuurlijk fijn om ook wat te variëren. Daarom besloot ik om deze heerlijke karamel meringues met jullie te delen. Ik was al gek op vanille meringues, maar deze zijn wat mij betreft nog wel een stapje lekkerder. Ze zijn makkelijk om te maken, je moet alleen goed opletten dat je je karamel niet verbrand.

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 90gr fijne kristalsuiker
  • 40ml water
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snuf zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100 graden.

Klop de eiwitten bijna stijf.

Voeg de vanillesuiker en de snuf zout toe en klop helemaal stijf.

Doe de kristalsuiker samen met het water in een pan met een dikke bodem.

Verhit de kristalsuiker samen met het water tot het een mooie karamelkleur krijgt. Let op dat je hem niet te donker maakt, want dan smaken je meringues bitter.

Giet de hete karamel in een dun straaltje al kloppend op de eiwitten. Als je geen staande mixer hebt, kun je dit het beste met zijn tweeën doen.

Stop met kloppen zodra de karamel helemaal is opgenomen en de eiwitten met de karamel volledig stijfgeklopt zijn.

Doe de karamelmeringue in een spuitzak met een kartelmond.

Spuit rozetten op een met bakpapier beklede bakplaat.

Laat de meringues 2 uur in de oven drogen, zet vervolgens de oven uit en laat ze in de oven afkoelen.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel