Krieltjes uit de oven met peterselie

Tijd voor een lekker makkelijk bijgerecht. Eentje van het soort die je het hele jaar door op tafel kunt zetten. Dit recept is zo simpel dat je je bijna af kunt vragen of het wel echt een recept is, maar dat maakt deze aardappeltjes niet minder lekker. En lekker zijn ze!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1kg vastkokende krieltjes in schil
  • Scheutje olie
  • Handjevol peterselie fijngesneden
  • Zeezout
  • Klontje boter

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Spoel de krieltjes schoon en halveer ze.

Doe de krieltjes in een ovenschaal en besprenkel ze met een beetje olie.

Bak de krieltjes 20 minuten in de oven.

Schep de krieltjes om en bak ze nog eens 20 minuten in de oven.

Zet de oven op de hoogste grilstand.

Draai de krieltjes met de doorgesneden kant naar boven.

Bak de krieltjes 5 minuten onder de gril.

Bestrooi de krieltjes met zeezout en peterselie.

Voeg het klontje boter toe en schep alles om.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel