Registeren
Wachtwoord vergeten?
Wat smaakt er nou niet lekkerder met tortillachips? Ok, een heleboel dingen, maar dat geldt niet voor deze lekkere Mexicaanse gehaktschotel. Ik denk dat je veel kinderen heel erg blij maakt met deze schotel, er zit toch immers chips op. Misschien dat je er dan wel een beetje minder cayennepeper op moet doen, maar voor volwassenen mag het wat mij betreft zeker een beetje pit hebben. De ingrediëntenlijst lijkt misschien lang, maar geloof mij als ik zeg dat je dit gerecht met een half uur op tafel kan hebben staan, als je tenminste een beetje snel kan snijden.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Verhit wat olie of boter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg de gehakt toe en bak deze 2-3 minuten door.
Voeg de cherry tomaten, puntpaprika, zwarte bonen, paprikapoeder, komijn, gemalen koriander, oregano , cayennepeper en zout en peper naar smaak toe.
Roer het geheel door en bak 5-8 minuten door op middelhoog vuur totdat je de cherrytomaten plat kunt drukken.
Druk de cherrytomaten plat en roer het geheel door.
Doe het gehaktmengsel in een medium ovenschaal.
Verdeel een paar handen vol tortillachips over de bovenkant.
Bak het geheel 15 minuten in de oven totdat de tortillachips mooi goudbruin zijn.
Meng de groene paprika, rode ui, tomaat, koriander en een scheutje olijfolie voor een lekker pico de gallo.
Verdeel de pico de gallo samen met de avocado en crème fraîche over de tortillachips.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.