Wortel-dadelcake

Dit is misschien niet echt een zomers recept. Met dit warme weer denk je misschien alleen maar aan ijs. Maar deze wortel-dadelcake is echt fantastisch lekker! En met een bolletje (of twee bolletjes) vanille ijs erbij is dit ook gelijk perfect toetje. Nog een kleine tip. Wees niet zoals ik ongeduldig met het storten van de cake, maar laat hem eerst goed in de vorm afkoelen. Anders eindig je straks met twee cakes, ook lekker maar niet helemaal de bedoeling.

Ingrediënten

  • 165gr bloem
  • 70gr amandelmeel
  • ¾tl zuiveringszout
  • 1½tl bakpoeder
  • 1½tl kaneel
  • 1el vanille extract
  • 3 eieren
  • 275gr wortelrasp
  • 75gr gedroogde pitloze dadels
  • 4el water
  • 100gr lichtbruine suiker
  • 150gr zachte boter
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.

Meng en zeef in een kom de bloem, het zuiveringszout, de bakpoeder, het zout en de kaneel.

Roer de amandelmeel erdoor.

Doe de dadels met 4 eetlepels water in de keukenmachine en hak fijn.

Klop de boter met de suiker, dadels en vanille extract luchtig.

Klop er één voor één de eieren door.

Meng het bloemmengsel er goed door.

Meng vervolgens de wortelrasp erdoor. Doe alles in de bakvorm en bak het in 45 minuten in het midden van de oven gaar.

Controleer met een prikker of de cake gaar is en laat deze helemaal afkoelen.

Bestrooi de cake met poedersuiker.

Log nu in om een reactie te plaatsen