Registeren
Wachtwoord vergeten?
Dit is misschien niet echt een zomers recept. Met dit warme weer denk je misschien alleen maar aan ijs. Maar deze wortel-dadelcake is echt fantastisch lekker! En met een bolletje (of twee bolletjes) vanille ijs erbij is dit ook gelijk perfect toetje. Nog een kleine tip. Wees niet zoals ik ongeduldig met het storten van de cake, maar laat hem eerst goed in de vorm afkoelen. Anders eindig je straks met twee cakes, ook lekker maar niet helemaal de bedoeling.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
Meng en zeef in een kom de bloem, het zuiveringszout, de bakpoeder, het zout en de kaneel.
Roer de amandelmeel erdoor.
Doe de dadels met 4 eetlepels water in de keukenmachine en hak fijn.
Klop de boter met de suiker, dadels en vanille extract luchtig.
Klop er één voor één de eieren door.
Meng het bloemmengsel er goed door.
Meng vervolgens de wortelrasp erdoor. Doe alles in de bakvorm en bak het in 45 minuten in het midden van de oven gaar.
Controleer met een prikker of de cake gaar is en laat deze helemaal afkoelen.
Bestrooi de cake met poedersuiker.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.