Crostini met gemarineerde peer en rauwe ham

In mijn zoektocht naar een variatie aan voorgerechten voor een eetclub die ik samen met vrienden heb, kwam ik langs een variatie op deze beauty. Ik ben er echt helemaal weg van en heb het zelfs al twee maal klaargemaakt in de afgelopen week. Ik heb er voor gekozen om de peer in calvados te marineren. Calvados is een appelbrandewijn, die wat mij betreft in geen enkele appeltaart mag ontbreken, maar ook erg lekker is met andere soorten fruit. In dit geval is dat dus peer geworden, wat mij betreft een erg lekkere combinatie, met als heerlijke toevoeging de sinaasappelschil en gembersiroop.

Ingrediƫnten:

  • 6 dunne sneetje ciabatta of stokbrood
  • 1el olijfolie
  • 1 rijpe peer in 12 partjes
  • 1tl rasp van een sinaasappelschil
  • 3el calvados
  • 1el gembersiroop
  • 3 plakjes coburger rauwe ham (seranoham of parmaham is ook erg lekker)
  • Handje walnoten in stukjes

Bereidingswijze:

Besprenkel de sneetjes brood met olijfolie en rooster ze op de grill of in de oven krokant.

Verhit in een pannetje de calvados, gembersiroop en de sinaasappelschil.

Doe de partjes peer erbij en laat dit 8 minuten op laag vuur sudderen.

Rooster de stukjes walnoot in een koekenpan.

Halveer de plakjes ham.

Beleg ieder geroosterd broodjes met een half plakje ham en twee partjes peer.

Strooi de geroosterde walnoten over de broodjes om het af te maken.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel