Crostini met geitenkaas, Serrano ham en meloen

Heerlijk die zomer! Nou ja, 40 graden is misschien wel iets te veel van het goede, maar nu het weer lekker afgekoeld is naar normale zomerse temperaturen gedaald is, is het ook weer heerlijk buiten vertoeven. En dat buiten vertoeven doe ik graag met diverse hapjes erbij. Ik kan wel stellen dat ik, buiten alle kampen om die ik voor de scouting gedraaid heb, zelden zo vaak hapjes gegeten heb als in de afgelopen paar weken. Hapjes, het klinkt altijd een beetje gek, maar ik heb er gewoon geen beter woord voor. Het waren namelijk geen Spaanse hapjes, dus tapas kun je het niet noemen en eigenlijk alle hapjes waren te groot om het amuses te kunnen noemen. Ik houd het dus op hapjes. Deze crostini met geitenkaas, Serrano ham en meloen past fantastisch bij een maaltijd van hapjes en mooi zomers weer.

Ingrediënten

  • 1 bruin stokbrood in 20 plakjes
  • 2el olijolie
  • ½-1tl tijm gedroogd
  • 100gr zachte geitenkaas
  • ¼-½ Galia meloen in 20 dunne plakken gesneden
  • 10 plakjes Serrano ham

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de olijfolie met de tijm.

Smeer de sneetjes brood in met een beetje van het olijfoliemengsel.

Bak de broodjes 4 minuten aan weerszijden in de oven.

Verdeel de geitenkaas over de broodjes.

Halveer de plakjes Serranoham en verdeel over de broodjes.

Beleg ieder broodje met een plakje meloen.

Log nu in om een reactie te plaatsen