Salade rode biet met geitenkaas

Vrienden van mij verbouwen nogal wat groenten in de tuin en dat resulteert soms in een dusdanige hoeveelheid groente dat je er de hele straat van te eten kan geven. Dus wat wil het geluk, ik mocht één en ander mee naar huis nemen. Verser dan dit is het niet te krijgen, want één en ander werd ter plekke uit de grond getrokken. Met heerlijk rode bietjes, rode en gele tomaatjes, prei en basilicum ging ik naar huis. Een aantal van deze ingrediënten heb ik in deze heerlijke salade verwerkt.

Ingrediënten

  • 35gr rucolamelange
  • 2 kleine of 1 grote rode biet gekookt
  • 14 kleine tomaatjes
  • 60gr zachte geitenkaas
  • 60gr walnoten
  • 5 plakjes ontbijtspek
  • 3tl citroensap
  • 2tl rode wijnazijn
  • 1tl olijfolie
  • 1tl Zaanse mosterd
  • 1tl honing
  • Zout

Bereidingswijze

Hak de walnoten grof en rooster ze in een pan.

Bak de plakjes ontbijtspek helemaal uit en breek in grove stukken

Meng de citroensap, rode wijnazijn, olijfolie, mosterd, honing en een snuf zout.

Snijd de rode biet in blokjes.

Halveer de tomaatjes.

Doe rucolamelange, rode biet, tomaatjes, ontbijtspek, walnoten in een schaal.

Verdeel de geitenkaas en de dressing erover en schep het geheel door elkaar.

Log nu in om een reactie te plaatsen