Chocolade granola

Ik heb ontzettend lang (zelfgemaakte) granola bij het ontbijt gegeten. Op een gegeven moment ben ik daarmee gestopt, waarom weet ik niet meer. In ieder geval niet omdat ik het niet lekker vind, want ik ben er gek op. Afgelopen zomer zei iemand tegen me dat ze veel meer energie had gedurende dag als ze met granola ontbeet in plaats van ontbijten met een boterham. Dus toen dacht dat moet ik ook eens proberen. Nu, twee maanden later, heb ik ook daadwerkelijk granola gemaakt. En niet zomaar granola, chocolade granola met cacao en lekkere stukjes extra pure chocolade. Of ik ook daadwerkelijk meer energie heb gedurende de dag daar ben ik nog niet helemaal over uit, maar ik heb wel langer een vol gevoel. Overigens is de granola heerlijk met verse aardbeien.

Ingrediënten

  • 2 koppen zevengranenvlokken
  • 1 kop gepofte rijst
  • ½ kop gepoft spelt
  • 1 kop amandelen met vlies grof gehakt
  • ½ kop paranoten grof gehakt
  • ½ kop zonnebloempitten
  • 1½ el cacao
  • 4el vloeibare honing
  • 125gr extra pure chocolade (70%)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng de alle droge ingrediënten door elkaar.

Meng de honing erdoor.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verdeel het granolamengsel over de bakplaat.

Bak de granola 10-12 minuten en schep het geheel om.

Bak nog eens 10-12 minuten.

Doe de granola in een schaal en laat afkoelen.

Hak de chocolade grof en meng door de granola.

Bewaar de granola in luchtdichte pot of bak.

Log nu in om een reactie te plaatsen