Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik vond het hoog tijd om weer eens een quiche te maken. Eens in de zoveel tijd vind ik een quiche heerlijk. Het zelf maken van een quiche is hartstikke makkelijk, het kost alleen wat tijd. Het deeg is zo gemaakt, het moet alleen even opstijven. En de vulling is misschien nog wel makkelijker om te maken. Voor de rest is het alleen maar een kwestie van bakken en wachten. De naam van deze quiche is een klein beetje misleidend, hoewel er voornamelijk paprika in zit heb ik de ook wel één hele tomaat gebruikt voor smaak en decoratie en is het geheel bestrooid met fetakaas.
Meng de bloem met een snuf zout en de boter.
Voeg 1 ei en een eetlepel water toe en kneed tot een soepel deeg.
Laat het deeg een half uur in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beboter de springvorm.
Rol het deeg uit tot een lap van 24x24cm en bekleed de springvorm met het deeg. Let goed op dat er nergens gaten in het deeg zitten.
Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg, bekleed het deeg met bakpapier en vul met bakbonen.
Bak het deeg in 20 minuten in de oven gaar.
Haal het bakpapier en de bakbonen eruit en bak nog eens 5 minuten.
Meng de melk, zure room met 2 eieren en peper en zout naar smaak.
Verhit wat olie of boter in een pan en fruit hierin de knoflook en de ui.
Voeg de paprika, basilicum, oregano en zout en peper naar smaak toe.
Bak het geheel 5-8 minuten door.
Houd 5 paprikaringen apart en verdeel de rest van de paprika over de bodem van de quiche.
Giet hier voorzichtig het eimengsel bij.
Verdeel de paprikaringen en de plakjes tomaat over de bovenkant van de quiche.
Verkruimel de fetakaas over de quiche.
Bak de quiche in 25 minuten gaar.
Zet de quiche 3-5 minuten onder de gril in het midden van de oven om de kaas een mooie kleur te geven.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.