Paprikaquiche

Ik vond het hoog tijd om weer eens een quiche te maken. Eens in de zoveel tijd vind ik een quiche heerlijk. Het zelf maken van een quiche is hartstikke makkelijk, het kost alleen wat tijd. Het deeg is zo gemaakt, het moet alleen even opstijven. En de vulling is misschien nog wel makkelijker om te maken. Voor de rest is het alleen maar een kwestie van bakken en wachten. De naam van deze quiche is een klein beetje misleidend, hoewel er voornamelijk paprika in zit heb ik de ook wel één hele tomaat gebruikt voor smaak en decoratie en is het geheel bestrooid met fetakaas.

Ingrediënten

  • 130gr bloem
  • 55gr boter
  • 3 eieren
  • 1el water
  • 75ml melk
  • 125gr crème fraîche
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 gele paprika in ringen
  • 1 rode paprika in ringen
  • 1 kleine tomaat in plakjes
  • 1tl basilicum
  • 1tl oregano
  • 60gr fetakaas
  • Peper
  • Zout

Benodigd

  • Vierkante springvorm van 20x20cm
  • Bakpapier
  • Bakbonen

Bereidingswijze

Meng de bloem met een snuf zout en de boter.

Voeg 1 ei en een eetlepel water toe en kneed tot een soepel deeg.

Laat het deeg een half uur in de koelkast opstijven.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Beboter de springvorm.

Rol het deeg uit tot een lap van 24x24cm en bekleed de springvorm met het deeg. Let goed op dat er nergens gaten in het deeg zitten.

Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg, bekleed het deeg met bakpapier en vul met bakbonen.

Bak het deeg in 20 minuten in de oven gaar.

Haal het bakpapier en de bakbonen eruit en bak nog eens 5 minuten.

Meng de melk, zure room met 2 eieren en peper en zout naar smaak.

Verhit wat olie of boter in een pan en fruit hierin de knoflook en de ui.

Voeg de paprika, basilicum, oregano en zout en peper naar smaak toe.

Bak het geheel 5-8 minuten door.

Houd 5 paprikaringen apart en verdeel de rest van de paprika over de bodem van de quiche.

Giet hier voorzichtig het eimengsel bij.

Verdeel de paprikaringen en de plakjes tomaat over de bovenkant van de quiche.

Verkruimel de fetakaas over de quiche.

Bak de quiche in 25 minuten gaar.

Zet de quiche 3-5 minuten onder de gril in het midden van de oven om de kaas een mooie kleur te geven.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel