Trifle met appel en speculaasbrokken

Onlangs ging ik met de scouting op kamp en was het aan mij om het toetje voor de zaterdagavond te maken. Ik wilde niet de standaard yoghurt en vla of een stuk fruit, ook al is daar niks mis mee, maar ook niet iets al te ingewikkelds. Daar heb je namelijk simpelweg geen tijd voor op kamp. Het werd deze appeltrifle met yoghurt en speculaasbrokken. Zelfs voor 50 man was het relatief weinig werk om te maken en het viel enorm goed in de smaak bij de kinderen. Tot mijn verbazing zelfs, want er zitten toch een aantal moeilijke eters tussen.

Ingrediƫnten (voor 4 personen)

  • 2 stevige appels (Jonagold) geschild en in blokjes
  • 2-3el suiker
  • 2tl kaneel
  • Volle yoghurt
  • 1 speculaasbrok

Bereidingswijze

Doe een klontje boter in een pan en voeg de appelblokjes, kaneel en suiker toe.

Roer het geheel goed door en bak 5-8 minuten op een middelhoog vuur tot de appels lekker zacht zijn.

Laat de appels afkoelen.

Verdeel de helft van de appels over de bodem van 4 glaasjes.

Doe hier wat yoghurt overheen en verkruimel vervolgens de helft van het speculaasbrok over de yoghurt.

Verdeel hier overheen de rest van de appel, doe er weer een laagje yoghurt op en verkruimel de resterende speculaas er overheen.

Serveer gelijk als je wilt dat de speculaasbrokken nog lekker knapperig zijn als je dit heerlijke dessert op eet.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel