Registeren
Wachtwoord vergeten?
Zoete aardappel heb ik voor het eerst in de Verenigde Staten gegeten als zoete aardappelfriet. Mijn huisgenootje had het bij de lokale supermarkt gehaald en we vonden het allebei echt enorm lekker. Het lekkerst was om het met een beetje honing-mosterddressing te eten, ja inderdaad sladressing, wellicht wat vreemd, maar echt heel erg lekker. Wat je ook echt eens zou moeten proberen is een gepofte zoete aardappel met kaneelboter. Dat recept zal ik zeker ook nog eens met jullie delen, maar vandaag koos ik voor een zoete aardappelpuree. Het recept baseerde ik op een recept voor gewone aardappelpuree van “Koken met Karin”.
Schil de aardappels en kook ze tot ze zacht zijn.
Verhit ondertussen de melk met de boter.
Als de aardappels gekookt zijn, giet ze dan af en laat even droog koken. Niet weglopen het moeten geen gebakken aardappels worden.
Pureer de aardappels met een pureepers, pureestamper, of als je echt luxe wilt met een pureemaker voor op een staafmixer (mijn moeder heeft zo'n fantastisch apparaat met een dergelijke accessoire van Kenwood).
Roer het melk-botermengsel met een houten pollepel door de aardappels tot een mooie gladde en luchtige puree.
Roer als laatste de mosterd, nootmuskaat, en zout en peper door de puree.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.