Zoete aardappelpuree

Zoete aardappel heb ik voor het eerst in de Verenigde Staten gegeten als zoete aardappelfriet. Mijn huisgenootje had het bij de lokale supermarkt gehaald en we vonden het allebei echt enorm lekker. Het lekkerst was om het met een beetje honing-mosterddressing te eten, ja inderdaad sladressing, wellicht wat vreemd, maar echt heel erg lekker. Wat je ook echt eens zou moeten proberen is een gepofte zoete aardappel met kaneelboter. Dat recept zal ik zeker ook nog eens met jullie delen, maar vandaag koos ik voor een zoete aardappelpuree. Het recept baseerde ik op een recept voor gewone aardappelpuree van “Koken met Karin”.

Ingrediënten (3-4 personen):

  • 800gr zoete aardappels
  • 100ml volle melk
  • 50gr zachte roomboter
  • 2tl grove mosterd
  • ½tl nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Schil de aardappels en kook ze tot ze zacht zijn.

Verhit ondertussen de melk met de boter.

Als de aardappels gekookt zijn, giet ze dan af en laat even droog koken. Niet weglopen het moeten geen gebakken aardappels worden.

Pureer de aardappels met een pureepers, pureestamper, of als je echt luxe wilt met een pureemaker voor op een staafmixer (mijn moeder heeft zo'n fantastisch apparaat met een dergelijke accessoire van Kenwood).

Roer het melk-botermengsel met een houten pollepel door de aardappels tot een mooie gladde en luchtige puree.

Roer als laatste de mosterd, nootmuskaat, en zout en peper door de puree.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel