Kip met perzik

Dit simpele gerechtje maakte ik vooral toen ik jaren geleden in de Verenigde Staten woonde. Ik ben gek op gerechten met een klein beetje zoet erin. De perziken vind ik dan ook een heerlijke toevoeging. Overigens vind ik perziken warm misschien nog wel lekkerder dan koud. Geen idee wat dat is, maar dat heb ik wel vaker. Zo vind ik ananas ongebakken en koud helemaal niet lekker en vind ik warme appels (met kaneel uiteraard) nog veel lekkerder dan koude appels.

Ingrediënten (voor 2-3 personen)

  • 4 kipdijfilets in blokjes
  • 415gr halve perziken op sap
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 medium ui gesnipperd
  • 1 rode paprika in reepjes
  • Kipkruiden
  • 1tl paprikapoeder
  • 1el bruine suiker

Bereidingswijze

Haal de perziken uit het sap, maar gooi het sap niet weg.

Snijd de perziken in plakjes.

Doe wat olie of boter in een pan en fruit hierin de knoflook en de ui.

Voeg de kipdijfilet toe en bestrooi met paprikapoeder en kipkruiden. Volg hierbij de aanwijzing op de verpakking qua verhouding kruiden tot het gewicht van de kip.

Bak de kip rondom gaar.

Voeg de paprikareepjes en perzikplakjes toe en bak 3-5 minuten door.

Voeg 4el perziksap en de bruine suiker toe en bak nog 2-3 minuten door.

Serveer het gerecht met rijst.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel