Registeren
Wachtwoord vergeten?
Dit simpele gerechtje maakte ik vooral toen ik jaren geleden in de Verenigde Staten woonde. Ik ben gek op gerechten met een klein beetje zoet erin. De perziken vind ik dan ook een heerlijke toevoeging. Overigens vind ik perziken warm misschien nog wel lekkerder dan koud. Geen idee wat dat is, maar dat heb ik wel vaker. Zo vind ik ananas ongebakken en koud helemaal niet lekker en vind ik warme appels (met kaneel uiteraard) nog veel lekkerder dan koude appels.
Haal de perziken uit het sap, maar gooi het sap niet weg.
Snijd de perziken in plakjes.
Doe wat olie of boter in een pan en fruit hierin de knoflook en de ui.
Voeg de kipdijfilet toe en bestrooi met paprikapoeder en kipkruiden. Volg hierbij de aanwijzing op de verpakking qua verhouding kruiden tot het gewicht van de kip.
Bak de kip rondom gaar.
Voeg de paprikareepjes en perzikplakjes toe en bak 3-5 minuten door.
Voeg 4el perziksap en de bruine suiker toe en bak nog 2-3 minuten door.
Serveer het gerecht met rijst.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.