Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik eet over het algemeen ladingen tomatensoep. Dat is nou eenmaal mijn favoriete soep. Maar er zijn ook genoeg andere soepen die ik heerlijk vind. Wel ben ik van de wat stevigere goed gevulde soepen. Op groentesoep na, vind ik soepen met een heldere bouillon gewoon echt minder lekker. Deze pompoensoep bevat niet alleen pompoen, maar ook aardappel, wortel en tomaat. De toevoeging van de aardappel zorgt ervoor dat de soep een extra lekkere volle smaak krijgt.
Verhit wat olie of boter in een pan.
Fruit hierin de knoflook en de ui.
Voeg de pompoenblokjes, aardappelblokjes en wortels toe.
Schep door en laat 5 minuten meebakken op middelhoog vuur.
Voeg de gepelde tomaten, groentebouillon, basilicum, rozemarijn en zout en peper naar smaak toe en roer door.
Breng het geheel aan de kook, doe de deksel op de pan en laat het 1,5 uur op laag vuur zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel.
Giet een scheut room in de soep en roer door.
Bak de ontbijtspek krokant en verkruimel door de soep.
Snijd de peterselie fijn en bestrooi de soep ermee.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.