Pompoensoep met spek

Ik eet over het algemeen ladingen tomatensoep. Dat is nou eenmaal mijn favoriete soep. Maar er zijn ook genoeg andere soepen die ik heerlijk vind. Wel ben ik van de wat stevigere goed gevulde soepen. Op groentesoep na, vind ik soepen met een heldere bouillon gewoon echt minder lekker. Deze pompoensoep bevat niet alleen pompoen, maar ook aardappel, wortel en tomaat. De toevoeging van de aardappel zorgt ervoor dat de soep een extra lekkere volle smaak krijgt.

Ingrediënten

  • 800gr pompoenblokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 mediumgrootte kruimige aardappels geschild en in blokjes
  • 150gr wortels grof gesneden
  • 400gr gepelde tomaten
  • 800ml groentebouillon
  • ½tl basilicum
  • ½tl rozemarijn
  • Peper
  • Zout
  • Room
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • Peterselie

Bereidingswijze

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit hierin de knoflook en de ui.

Voeg de pompoenblokjes, aardappelblokjes en wortels toe.

Schep door en laat 5 minuten meebakken op middelhoog vuur.

Voeg de gepelde tomaten, groentebouillon, basilicum, rozemarijn en zout en peper naar smaak toe en roer door.

Breng het geheel aan de kook, doe de deksel op de pan en laat het 1,5 uur op laag vuur zachtjes koken.

Pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel.

Giet een scheut room in de soep en roer door.

Bak de ontbijtspek krokant en verkruimel door de soep.

Snijd de peterselie fijn en bestrooi de soep ermee.

3
  1. Hilde
    6 maanden geleden
    1 u 50 koken, dat lijkt me toch véél te lang.
  2. Hilde
    6 maanden geleden
    1 u 50 koken, dat lijkt me toch véél te lang.
  3. Hilde
    6 maanden geleden
    1 u 50 koken, dat lijkt me toch véél te lang.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel