Hangop met truffelkruidnoten

Omdat ik het toch niet kon laten heb ik nog een echt Sinterklaas recept gemaakt. Geen zorgen hoor, het is niks ingewikkelds, los van gewoon iets in de winkel kopen wordt het bijna niet makkelijker dan dit. Het perfecte toetje voor op pakjesavond of wellicht met een andere topping op een andere avond. De hangop is niet mega zoet (want dat hoeft voor mij niet), experimenteer eventueel zelf met wat je lekker vindt qua zoetheid door bijvoorbeeld ook een beetje honing toe te voegen.

Ingrediƫnten (10 stuks)

  • 1 liter volle yoghurt
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 10 speculaasjes
  • Flinke klont boter
  • Zakje truffelkruidnoten (of een andere smaak als je dat lekkerder vindt)
  • Evt. wat honing

Nodig

  • Kom
  • Zeef
  • Schone theedoek of katoenen doek (die niet met wasverzachter gewassen is)
  • 10 cakevormpjes

Bereidingswijze

Spoel en wring de theedoek uit.

Zet de zeef in de kom en leg de theedoek in de zeef.

Giet de yoghurt in de theedoek en dek af met folie.

Zet de yoghurt afgedekt in de koelkast en laat 8 uur uithangen (vandaar de hangop), zodat het vocht uit de yoghurt kan lekken.

Haal de hangop uit de theedoek en meng met de vanillesuiker en eventueel wat honing.

Maal de speculaasjes fijn.

Laat de boter smelten en meng door het speculaaskruim.

Verdeel de speculaaskruim over de cakevormpjes en druk voorzichtig aan.

Verdeel de hangop over de koekbodems en doe hier bovenop wat truffelkruidnoten.

Log nu in om een reactie te plaatsen