Registeren
Wachtwoord vergeten?
Omdat ik het toch niet kon laten heb ik nog een echt Sinterklaas recept gemaakt. Geen zorgen hoor, het is niks ingewikkelds, los van gewoon iets in de winkel kopen wordt het bijna niet makkelijker dan dit. Het perfecte toetje voor op pakjesavond of wellicht met een andere topping op een andere avond. De hangop is niet mega zoet (want dat hoeft voor mij niet), experimenteer eventueel zelf met wat je lekker vindt qua zoetheid door bijvoorbeeld ook een beetje honing toe te voegen.
Spoel en wring de theedoek uit.
Zet de zeef in de kom en leg de theedoek in de zeef.
Giet de yoghurt in de theedoek en dek af met folie.
Zet de yoghurt afgedekt in de koelkast en laat 8 uur uithangen (vandaar de hangop), zodat het vocht uit de yoghurt kan lekken.
Haal de hangop uit de theedoek en meng met de vanillesuiker en eventueel wat honing.
Maal de speculaasjes fijn.
Laat de boter smelten en meng door het speculaaskruim.
Verdeel de speculaaskruim over de cakevormpjes en druk voorzichtig aan.
Verdeel de hangop over de koekbodems en doe hier bovenop wat truffelkruidnoten.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.