Crostini met avocado en geroosterde tomaatjes

Sinterklaas is alweer voorbij, dus het is de hoogste tijd voor de eerste kerstgerechten. Ik begin dit jaar met een makkelijk voorgerechtje of een hapje bij de borrel (net hoe je het wilt zien). Het leuke aan crostini’s is dat je er heerlijk mee kan variëren. Het is dan immers ook gewoon een geroosterd broodje met wat beleg erop. Alleen klinkt crostini natuurlijk veel luxer, dus laten we het daar maar op houden. Want zeg nou zelf, als je met kerst zegt het hapje is geroosterd brood, dan word je waarschijnlijk toch een klein beetje teleurgesteld aangekeken.

Ingrediënten

  • 250gr romaatjes van de tros afgehaald
  • 3 tenen knoflook
  • 1tl basilicum
  • Beetje olijfolie
  • 1 avocado in plakjes
  • 10 plakjes ontbijtspek
  • 10 schuin afgesneden sneetjes stokbrood
  • Zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Leg de tomaatjes, met 2 tenen knoflook (platgedrukt) op één zijde van een bakblik.

Bestrooi met de basilicum en zout, en besprenkel met wat olie.

Leg op de andere zijde van het bakblik de sneetjes brood en smeer in met een beetje olijfolie.

Rooster alles 10 minuten in de oven.

Haal de broodjes uit de oven en rooster de tomaatjes nog eens 10 minuten.

Neem een teentje knoflook en wrijf het over de bovenzijde van de sneetjes brood.

Bak de ontbijtspek.

Beleg ieder broodje met twee plakjes avocado en doe daar bovenop een plakje ontbijtspek.

Verdeel de tomaatjes over de broodjes en druk iets plat.

Log nu in om een reactie te plaatsen