Kaneel shortbreadsterren

Tijd voor een recept dat je ook gezellig samen met kinderen kunt maken. Kaneel shortbreadsterren die je gezellig in de kerstboom kunt hangen. De koekjes zijn gedecoreerd met royal icing en een klein beetje eetbare glitterpoeder. Zoals je ziet zal ik nooit professioneel koekjes versierder worden. Maar gelukkig is het belangrijker dat de koekjes lekker smaken dan dat ze er fantastisch mooi uitzien. En lekker dat zijn ze!

Ingrediënten

  • 100gr + 150gr poedersuiker
  • 250gr zachte roomboter
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 300gr bloem
  • 3tl kaneel
  • Eiwit van 1 klein ei
  • 2tl vanille extract
  • Evt. wat eetbare glitter

Bereidingswijze

Mix de roomboter met 100gr poedersuikersuiker en 1 zakje vanillesuiker tot een romige massa.

Meng de bloem en de kaneel erdoor tot het een samenhangend deeg is.

Op een met bloem bestoven werkvlak rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 centimeter dik.

Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het 30-45 minuten in de vriezer om op te stijven.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Steek sterren uit het deeg.

Maak met behulp van een rietje een gaatje in iedere ster.

Leg de koekjes op zo’n 5cm afstand van elkaar op de bakplaat.

Bak de koekjes in 15-20 minuten gaar.v

Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Mix het eiwit samen met 150gr poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker en vanille extract tot een glazuur.

Decoreer de koekjes met het glazuur en eventueel met eetbare glitter en laat drogen.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel