Gegrild paprika torentje met gepocheerd ei

Ik had zin om nog een voorgerechtje te maken voor de kerst. Dat werd dit lekkere torentje van rucola, gegrilde paprika en een gepocheerd ei op een lekker geroosterd broodje. De gegrilde paprika is aangemaakt alsof je bruschetta aan zou maken. Wat naar mijn mening ook een heerlijke combinatie is. Let alleen op dat je niet een enorme teen knoflook gebruikt, die van mij was eigenlijk zo groot dat er 3 tenen ingepast hadden, waardoor de knoflook een beetje te veel werd.

Er zijn diverse manieren om een ei te pocheren. Eén van de makkelijkste methodes vind ik zelf om te zorgen dat ik een goed vers ei gebruik, waarbij het eiwit nog goed samenhangt. Dat ei breek ik op een schuimspaan zodat eventuele losse dragen weglopen en laat ik in één keer in tegen de kook aan zittend water glijden. Met deze manier kan het bijna niet meer mislukken. Het moeilijkste vind ik het vooral om te onthouden welk ei ik als eerst in het water gedaan heb.

Ingrediënten

  • 3 paprika’s in verschillende kleuren
  • 4 stevige bruine boterhammen
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1-2el + extra olijfolie
  • ½tl balsamico
  • Handjevol blaadjes basilicum fijngesneden
  • 4 verse eieren
  • Beetje rucola
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Gril de paprilka’s, ontvel ze en snijd in blokjes.

Meng de paprika met 1-2 eetlepels olijfolie, de knoflook, basilicum en zout en peper naar smaak.

Zet het geheel 1-2 uur in de koelkast om de smaken lekker te laten intrekken.

Steek een cirkel met een doorsnede van 10 centimeter uit iedere boterham.

Smeer beide zijden van de broodjes in met een klein beetje olijfolie.

Verhit een grillpan en bak de broodjes op hoge temperatuur aan beide zijden krokant.

Doe op ieder broodje een beetje rucola.

Verdeel het paprikamengsel over de broodjes.

Pocheer* de eieren en doe op ieder broodje een gepocheerd ei.

Serveer gelijk.

*Om de eieren te pocheren breng je in een brede pan ruim water tegen de kook aan (dus niet kokend). Breek ieder ei op een schuimspaan en laat zo het al te vloeibare eiwit weglopen om draden te voorkomen. Laat de eieren in één keer in het water glijden. Laat de eieren 3½ minuut garen en schep uit de pan met behulp van een (schone) schuimspaan.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel