Aardappelroosjes

Met kerst wil je natuurlijk iets moois op tafel zetten. Nou kan iets moois in allerhande soorten en maten komen en hoeft dat wat mij betreft geen kunstwerk op je bord te zijn. Maar voor de echte freumelaars heb ik een passend recept gemaakt, namelijk aardappelroosjes. Qua ingrediënten is het niks moeilijks. Vooral het in elkaar rollen is een werkje en je moet er een klein beetje geduld voor hebben.

Ingrediënten (voor 8 stuks)

  • 8 flinke roseval aardappels geschild
  • 8 teentjes knoflook
  • Paar takjes rozemarijn
  • Beetje olie
  • Zeezout

Nodig

  • Mandoline
  • Muffinvorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de aardappels met behulp van een mandoline over de lengte in hele dunne plakjes.

Spoel de plakjes af onder de koude kraan en dep ze droog.

Voor de volgende stap heb je wat ruimte nodig, dus misschien kun je dit beter op de keukentafel doen als je niet een heel groot aanrecht hebt.

Neem 15 aardappelplakjes en leg deze voor de helft over elkaar heen in een lange rij van voor naar achteren op je werkoppervlak.

Rol het rijtje nu strak op tot een roos en plaats voorzichtig in een muffinvorm.

Herhaal dit nog 7 keer.

Besprenkel het geheel met een klein beetje olie.

Plaats in het midden van iedere roos een platgedrukt teentje knoflook en zo’n 3-4 centimeter rozemarijn.

Bak de rozen in 40-50 minuten gaar.

Haal ze voorzichtig uit het bakblik, verwijder de knoflook en rozemarijn en bestrooi met een beetje zeezout.

Log nu in om een reactie te plaatsen