Registeren
Wachtwoord vergeten?
Deze klassieke salade werd voor het eerst gemaakt in het Waldorf-Astoria Hotel in New York City tussen 1893 en 1896, en kreeg daarmee ook zijn naam. De originele receptuur zou in ieder geval selderij, appel, rozijnen of rode druiven, walnoten, mayonaise, en citroensap bevatten. Hoewel hier natuurlijk wel enige discussie over bestaat. Voor een echte waldorfsalade moet je natuurlijk naar het Waldorf-Astoria in New York, maar ook daar hebben ze het recept inmiddels iets aangepast en wordt er bijvoorbeeld geen mayonaise meer gebruikt in de dressing. Uiteraard heb ik ook mijn eigen twist gegeven aan deze lekkere klassieker. Maar ook in mijn geval blijft het een simpele en lekker frisse salade.
Als je de salade kort van tevoren klaarmaakt dan is het niet nodig om citroensap te gebruiken, maar maak je de salade wat verder van tevoren klaar, zorg dan dat je citroensap over de appels doet om te voorkomen dat deze bruin uitslaan. Doe de dressing er pas vlak voor het serveren over om te zorgen dat de salade lekker knapperig blijft. Ik ben erg enthousiast over het resultaat en deze salade zal zeker nog vaak geserveerd gaan worden als ik eters krijg.
Doe de citroensap over de appelreepjes. Dit is niet nodig als je de salade gelijk na het bereiden eet.
Rooster de grofgehakte walnoten.
Verwijder de draden van de bleekstelderij en snijd de stengels in plakjes.
Doe de baby romaine, rucola, komkommer, appel, bleekselderij en walnoten in een kom.
Voor de dressing meng de mosterd, rode wijnazijn, olijfolie, yoghurt en honing door elkaar.
Giet de gewenste hoeveelheid dressing vlak voor serveren over de salade en hussel het geheel goed door elkaar.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.