Kruidige appelcake

In januari gaan we lekker gezond doen… Nou ik niet hoor, ik eet gewoon lekker waar ik zin in heb en zolang mijn broeken nog passen vind ik dat wel prima. Vandaag had ik zin in cake. Dus wat doe je dan? Je bakt er natuurlijk eentje! Dus zo gezegd, zo gedaan. Het werd een cake gevuld met stukjes appel en wel drie specerijen erin. Toen de cake eenmaal in de oven stond rook al snel het hele huis overheerlijk.

Ingrediënten (voor 4 stuks)

  • 275-300gr elstar appels
  • 200gr zachte boter
  • 200gr lichtbruine basterdsuiker
  • 200gr zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • Sap van een halve citroen
  • 2tl kaneel
  • ½tl nootmuskaat
  • ¼tl gemberpoeder
  • Snuf zout
  • 2tl calvados
  • 60gr poedersuiker
  • 1½tl melk
  • 2tl vanille extract

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.

Besprenkel de appelblokjes met citroensap.

Klop de boter met de basterdsuiker romig.

Klop er nu één voor één de eieren doorheen.

Zeef het zelfrijzend bakmeel samen met de kaneel, nootmuskaat, gember en het zou boven de kom en meng het tot een egaal beslag.

Meng de calvados erdoor.

Voeg de appelblokjes toe en roer door het beslag.

Vet een cakevorm in met boter en bestuif met een beetje bloem.

Doe het beslag in de vorm en bak de cake in 55 minuten in het midden van de oven gaar.

Laat de cake 15 minuten in de vorm afkoelen.

Stort de cake op een taartrooster en laat helemaal afkoelen.

Meng de poedersuiker, met de vanille extract en de melk tot een glazuur.

Bedruip de cake met het glazuur.

Log nu in om een reactie te plaatsen