Meringue met chocolade aardbeien

De 14e februari komt eraan, oftewel Valentijnsdag. Eerlijk gezegd heb ik niet heel veel (lees: helemaal niks) met deze dag, maar het is wel een prima reden om een heerlijk zoet dessert te maken. En dat doe ik natuurlijk maar al te graag! Ik vind het heerlijk om meringues in desserts te verwerken. Zo lang ze maar zelf gemaakt zijn natuurlijk.

Dit is zo’n dessert waarbij je alle onderdelen van te voren klaar kunt maken en dan vlak voor het serveren maak je het dessert in slechts een paar minuten mooi op. Ideaal toch! Overigens vond ik de combinatie van vanille meringue, mascarpone en aardbeien met een laagje chocolade nog veel lekkerder als dat ik van tevoren dacht dat het zou zijn. Deze smaken passen echt perfect bij elkaar.

Ingrediënten

  • 2 eitwitten
  • 90gr fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3tl vanille extract
  • Snuf zout
  • 250gr mascarpone
  • 1-2 el poedersuiker
  • 16 aardbeien (bij voorkeur Hollandse)
  • 100gr pure chocolade
  • 50gr witte chocolade

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100 graden.

Klop de eiwitten bijna stijf.

Voeg de kristalsuiker, vanillesuiker, 1 tl vanille extract en zout toe.

Klop het geheel stijf.

Op een bakplaat bekleed met bakpapier spuit vier cirkels van ongeveer 7 cm.

Spuit op de buitenrand van de cirkel nog een rand meringue om zo een bakje te maken.

Laat de meringue 2,5 uur drogen in de oven, zet de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen.

Klop de mascarpone met de poedersuiker en 2 tl vanille extract luchtig.

Smelt de pure chocolade.

Haal 12 van de aardbeien door de pure chocolade.

Laat de chocolade in de koelkast opstijven.

Smelt de witte chocolade.

Bedruip de chocolade aardbeien met een beetje witte chocolade ter decoratie en laat in de koelkast opstijven.

Verdeel het mascarponemengsel over de meringuebakjes.

Verdeel de chocolade aardbeien over de meringuebakjes.

Werk het af door bovenop een onbedekte aardbei te leggen.

Log nu in om een reactie te plaatsen