Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik eet verrassend vaak vegetarisch de laatste tijd. Er is geen bijzondere reden hoor, het komt gewoon zo uit. Wel let ik altijd op wat voor vlees ik koop en vind ik het ook zeker niet nodig om elke dag vlees te eten, maar dat is niet iets van de laatste tijd. Pot pies zie je vaak gevuld met vlees, maar vegetarisch zijn ze net zo makkelijk te maken. Deze mini versie zijn lekker als een bijgerecht of bij de lunch, en als je er twee eet heb je ook een beste maaltijd. Ik at er dus gewoon twee achter elkaar, gewoon omdat het kan (en omdat je van al dat koken ook gewoon flinke trek krijgt).
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit wat olie of boter in een pan.
Fruit hierin de knoflook en de ui.
Voeg de linzen, champignons, puntpaprika, wortels, pompoen, bleekselderij toe en bak even mee.
Voeg de tomatenpuree, komijn, koriander, gember en paprikapoeder toe en bak het 2-3 minuten op middelhoog vuur mee.
Voeg de bouillon, citroensap en kokosmelk toe en laat het geheel 3-5 minuten sudderen.
Voeg de bloem toe en roer goed door en laat 2-3 minuten inkoken.
Vet 6 ramekins in met een beetje boter of olie.
Steek uit zes velletjes bladerdeeg een rondje uit waarmee je de ramekins kunt bekleden. Het bladerdeeg moet iets op de rand liggen of er iets overheen hangen.
Bekleed de ramekins met ieder een rondje bladerdeeg.
Verdeel het groentemengsel over de zes ramekins.
Steek uit de overgebleven bladerdeegvelletjes een rondje ter grootte van de doorsnede van de ramekins als deksel voor de pie.
Steek of snijd uit het midden van ieder rondje een vormpje met een doorsnede van 1-2 cm.
Leg op iedere ramekin een bladerdeegrondje.
Knijp met 2 vingers de bovenste en onderste laag bladerdeeg samen.
Bestrijk de pies met losgeklopt ei.
Bak de pies in 25-35 minuten gaar.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.