Snickerdoodles

Ja, ik weet het! Het is een nogal bijzondere naam voor een koekje. Ik heb echt geen idee waar de naam van deze koekjes vandaan komt. Met wat speuren op het internet komen er diverse verhalen naar boven, dus heb ik het maar opgegeven om de daadwerkelijke oorsprong te achterhalen. Ik ken de koekjes uit de Verenigde Staten waar ze veel gegeten worden. Deze vanille koekjes zijn in ieder geval heerlijk zacht met een lekkere knapperige beet van de kaneelsuiker die eromheen zit.

Ingrediënten (voor 14 stuks)

  • 170gr bloem
  • 145gr + 3el kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½tl baksoda
  • ¼tl bakpoeder
  • ¼tl zout
  • 100gr zachte boter
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • ½tl vanille extract
  • 1tl natuurazijn
  • 1tl kaneel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Klop de boter met 145 gram kristalsuiker en vanillesuiker luchtig.

Klop het ei erdoor.

Meng de bloem met de baksoda, bakpoeder en zout.

Zeef het bloemmengsel en voeg samen met de vanille extract en azijn toe aan het botermengsel.

Meng het geheel tot een soepel deeg.

Meng 3 eetlepels kristalsuiker met 1 theelepel kaneel.

Vorm balletjes ter grote van een walnoot van het deeg en rol door de kaneelsuiker.

Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat met flink wat tussenruimte.

Bak de koekjes in 9 minuten goudbruin.

Laat de koekjes 1-2 minuten op de bakplaat afkoelen en laat ze vervolgens verder afkoelen op een rek.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel