Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ja, ik weet het! Het is een nogal bijzondere naam voor een koekje. Ik heb echt geen idee waar de naam van deze koekjes vandaan komt. Met wat speuren op het internet komen er diverse verhalen naar boven, dus heb ik het maar opgegeven om de daadwerkelijke oorsprong te achterhalen. Ik ken de koekjes uit de Verenigde Staten waar ze veel gegeten worden. Deze vanille koekjes zijn in ieder geval heerlijk zacht met een lekkere knapperige beet van de kaneelsuiker die eromheen zit.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Klop de boter met 145 gram kristalsuiker en vanillesuiker luchtig.
Klop het ei erdoor.
Meng de bloem met de baksoda, bakpoeder en zout.
Zeef het bloemmengsel en voeg samen met de vanille extract en azijn toe aan het botermengsel.
Meng het geheel tot een soepel deeg.
Meng 3 eetlepels kristalsuiker met 1 theelepel kaneel.
Vorm balletjes ter grote van een walnoot van het deeg en rol door de kaneelsuiker.
Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat met flink wat tussenruimte.
Bak de koekjes in 9 minuten goudbruin.
Laat de koekjes 1-2 minuten op de bakplaat afkoelen en laat ze vervolgens verder afkoelen op een rek.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.