Vegetarische pasta bolognese

Alweer een vegetarisch recept?! Jazeker! Nee, ik ben geen vegetariër geworden. Ik maak gewoon wat vaker een vegetarisch gerecht dan voorheen, maar ik mag nog net zo graag vlees eten. Vegetarisch eten is natuurlijk hartstikke lekker, maar los daarvan kan het ook een leuke uitdaging zijn om recepten waar normaliter vlees in gaat vegetarisch te maken. Dat is uiteindelijk deze vegetarische bolognese geworden. Bij het maken van de bolognese ben uitgegaan van het basisrecept dat ik normaliter gebruik waar zowel gehakt als spekjes in zitten. Naast wat andere kleine aanpassingen heb ik het vlees vervangen voor linzen. Niet één op één qua gewicht anders zijn het wel heel veel linzen, maar wel genoeg voor een goed vullende saus. Het resultaat is wat mij betreft een heerlijke vegetarische bolognese die als prima afwisseling kan dienen voor de reguliere bolognese.

Ingrediënten

  • 620gr linzen
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 100gr worteltjes geraspt
  • 4 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 800gr tomatenblokjes
  • 140gr tomatenpuree
  • 350gr tomato frito
  • 275ml rode wijn
  • 1tl gerookt paprikapoeder
  • 1 flinke tl tijm
  • 1 flinke tl rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 flinke tl oregano
  • Handvol basilicum fijngesneden
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Laat de linzen uitlekken en spoel even af met water.

Doe wat olie of boter in een ovenbestendige pan.

Fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg de linzen toe en bak enkele minuten door op laag vuur.

Voeg de gerookte paprikapoeder en de tomatenpuree toe, roer door en bak een paar minuten mee.

Voeg de wortels en de bleekselderij toe en laat even een paar minuten meebakken.

Voeg de tomatenblokjes, tomato frito, rode wijn, tijm, rozemarijn, laurier, oregano, basilicum, en zout en peper naar smaak toe en roer het geheel goed door.

Plaats de pan nu zonder deksel in de oven en laat 1 uur pruttelen.

Serveer de bolognesesaus met je favoriete pasta en eventueel een beetje Parmezaanse kaas.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel