Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik heb al heel wat meringues gemaakt. Ze zijn leuk als cadeautje en onder de juiste omstandigheden kun je ze redelijk lang bewaren. Het gaat ook weleens mis hoor. Met name als ik ongeduldig ben en het eiwit niet lang genoeg opklop. Of als het weer niet meewerkt en het te vochtig is buiten, want meringues en vocht gaan dus echt voor geen meter samen. Gelukkig heb ik met deze meringues geen problemen gehad en zijn ze gewoon hartstikke lekker.
Teken op bakpapier 12 cirkels met een doorsnede van 5 cm. Draai het bakpapier om zodat je de cirkels erdoorheen ziet, maar niet het risico loopt dat er stift, pen of potlood met de meringue mengt.
Smelt de chocolade au-bain-marie. Haal de chocolade zodra deze gesmolten is van de warmtebron af.
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Klop de eiwitten bijna stijf.
Voeg de vanillesuiker, vanille extract en zout toe.
Klop het geheel en voeg ondertussen de kristalsuiker in delen toe.
Als alle suiker is toegevoegd klop het dan nog 1 minuut op hoge snelheid door.
Verdeel de meringue over de cirkels op het bakpapier.
Doe met een theelepel bovenop iedere meringue een beetje chocolade.
Swirl deze chocolade vervolgens met behulp van een mes of een satéprikker door de meringue.
Laat de meringues 2 uur drogen in de oven, zet de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.