Risotto met geroosterde paprika en zongedroogde tomaat

Ik had zin om weer eens een variatie te maken op mijn lekkere standaard risotto en dat is goed gelukt! Deze vegetarische risotto heeft de heerlijke smaken van geroosterde paprika en zongedroogde tomaten tezamen met lekker knapperig pijnboompitten.

Ingrediënten

  • 300gr risottorijst
  • 2 medium uien gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 3 geroosterde paprika’s in reepjes
  • 150gr semi zongedroogde tomaten grof gesneden
  • 1½el tomatenpuree
  • 300ml rode wijn
  • 900ml groentebouillon
  • Handjevol basilicum fijngesneden
  • 50gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 3el pijnboompitten geroosterd

Bereidingswijze

Verhit wat olie of boter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg de risotto toe en roer deze totdat de korrels bedekt zijn met een laagje olie.

Voeg de geroosterde paprika en de zongedroogde tomaat toe en bak even mee.

Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.

Draai het vuur laag en voeg de rode wijn toe.

Als alle rode wijn is opgenomen in de rijst voeg je een soeplepel van de bouillon toe.

Als de bouillon is opgenomen voeg je weer een soeplepel bouillon toe.

Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen. Roer ondertussen ook regelmatig alles door.

Roer de basilicum en de Parmezaanse kaas erdoor.

Bestrooi met pijnboompitten.

Log nu in om een reactie te plaatsen