Registeren
Wachtwoord vergeten?
Tja wat kan ik erover zeggen. Chocolade, chocolade, en nog eens chocolade. Ik ben echt gek op chocolade, het liefst eet ik het dan ook iedere dag. Dit recept voor brownies maak ik ook al jaren, en ik moet zeggen ze waren vanaf het allereerste moment een grote hit. Ik heb zelfs vrienden die er te pas en te onpas om vragen. Of er nou een paasbrunch georganiseerd wordt, of dat we een weekendje met zijn allen gaan kamperen, ik moet brownies meenemen. Tegenwoordig is het eigenlijk niet eens meer een vraag, er wordt gewoon ‘BROWNIES’ geroepen en daarmee is het duidelijk. Maar ik heb geen klachten hoor, deze brownies zijn namelijk heerlijk. Lekker smeuïg en klef zoals een brownie hoort te zijn, en super simpel om te maken. De brownies zijn wel behoorlijk machtig, maar dat weerhoudt het merendeel van mijn vrienden er niet van om 2 stukken weg te werken.
Ingrediënten:
Je hebt een bakvorm van ongeveer 20x20 centimeter nodig.
Vet de vorm in, doe op de bodem van het bakblik een bakpapiertje en bestuif de randen met bloem.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Smelt 125gram bittere chocolade au-bain-marie.
Roer de boter met de suiker tot een romige massa.
Meng de gesmolten chocolade en de eieren er één voor één door.
Klop het geheel goed door. Spatel het cakemeel en de bittere chocolade stukjes er door.
Doe het beslag in de vorm.
Zet de vorm iets onder het midden in de oven en bak de brownies in 40-45 minuten gaar.
Na 40 minuten even met een satéprikker testen of de brownies gaar zijn, dit is zo als er niks meer aan de prikker blijft plakken.
Laat het geheel in de vorm afkoelen, snijdt het daarna in stukjes (ik haal er meestal 16 tot 20 stukjes uit), en smullen maar!
Je kunt de brownies goed bewaren, al zul je daar waarschijnlijk niet de kans toe krijgen.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.