Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik had zin om eens geheel wat anders te proberen. Ik had er al regelmatig van gehoord en met name in Amerikaanse kookprogramma’s wil het nog wel eens aan bod komen, de vistaco. Ik had het nog nooit gegeten, laat staan gemaakt, maar het stond alweer een tijdje op mijn to-do lijstje. Voorwaarde één is natuurlijk, je moet van vis houden, voorwaarde twee, je moet iets met Mexicaans eten hebben. Nou dat doe ik en dat heb ik, dus de verwachting was dat ik het zeker lekker zou vinden.
Bij taco’s moet je natuurlijk al snel denken aan het harde soort, echter hier wordt bedoeld het zachte soort. Men kent namelijk soft-shell taco’s en hard-shell taco’s. Waarbij de zachte variant eigenlijk veel weg heeft van een tortilla, maar dan gemaakt met maismeel.
Aangezien ik weinig idee had van wat er nou allemaal op zo’n taco hoort (behalve vis) ben ik het internet maar eens af gaan speuren naar recepten om te zien wat zeker niet mocht ontbreken. De gemene delers voor alle recepten waren rode kool en pico de gallo. Verder geeft iedereen er zijn eigen draai aan, dus besloot ik dat ook te doen. Wat mij betreft was het een geslaagd experiment. Voordeel van het gebruiken van vis ten aanzien van vlees vond ik ook dat het allemaal een stuk lichter verteerbaar is.
Ingrediënten (voor 2 taco’s):
Meng de paprikapoeder, cayennepeper, zout, blaadjes koriander van 1 takje, 1 el olijfolie en knoflook door elkaar.
Smeer de vis in met dit mengsel en laat het een half uurtje marineren.
Snijd de resterende koriander fijn.
Meng voor de pico de gallo de tomaat, met de groene paprika, koriander, rode ui en 1 el olijfolie.
Ontvel de avocado en snijd in plakjes.
Snijd de rode kool in reepjes
Bak de vis gaar.
Verwarm de tortilla’s in een koekenpan.
Trek de vis wat uit elkaar in grote stukken.
Beleg elke tortilla met wat rode kool, avocado, vis, pico de gallo, en zure room.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.