Vistaco's

Ik had zin om eens geheel wat anders te proberen. Ik had er al regelmatig van gehoord en met name in Amerikaanse kookprogramma’s wil het nog wel eens aan bod komen, de vistaco. Ik had het nog nooit gegeten, laat staan gemaakt, maar het stond alweer een tijdje op mijn to-do lijstje. Voorwaarde één is natuurlijk, je moet van vis houden, voorwaarde twee, je moet iets met Mexicaans eten hebben. Nou dat doe ik en dat heb ik, dus de verwachting was dat ik het zeker lekker zou vinden.

Bij taco’s moet je natuurlijk al snel denken aan het harde soort, echter hier wordt bedoeld het zachte soort. Men kent namelijk soft-shell taco’s en hard-shell taco’s. Waarbij de zachte variant eigenlijk veel weg heeft van een tortilla, maar dan gemaakt met maismeel.

Aangezien ik weinig idee had van wat er nou allemaal op zo’n taco hoort (behalve vis) ben ik het internet maar eens af gaan speuren naar recepten om te zien wat zeker niet mocht ontbreken. De gemene delers voor alle recepten waren rode kool en pico de gallo. Verder geeft iedereen er zijn eigen draai aan, dus besloot ik dat ook te doen. Wat mij betreft was het een geslaagd experiment. Voordeel van het gebruiken van vis ten aanzien van vlees vond ik ook dat het allemaal een stuk lichter verteerbaar is.

Ingrediënten (voor 2 taco’s):

  • 200gr witvis
  • 2 maistortilla’s
  • 2tl paprikapoeder
  • 1tl cayennepeper
  • 2el olijfolie
  • 1 teen knoflook geperst
  • Zout naar smaak
  • 1 tomaat in kleine blokjes
  • ½ groene paprika in kleine blokjes
  • Kleine rode ui gesnipperd
  • 4 takjes koriander
  • 1/3 van een kleine rode kool
  • 125 ml zure room
  • ½ avocado

Bereidingswijze:

Meng de paprikapoeder, cayennepeper, zout, blaadjes koriander van 1 takje, 1 el olijfolie en knoflook door elkaar.

Smeer de vis in met dit mengsel en laat het een half uurtje marineren.

Snijd de resterende koriander fijn.

Meng voor de pico de gallo de tomaat, met de groene paprika, koriander, rode ui en 1 el olijfolie.

Ontvel de avocado en snijd in plakjes.

Snijd de rode kool in reepjes

Bak de vis gaar.

Verwarm de tortilla’s in een koekenpan.

Trek de vis wat uit elkaar in grote stukken.

Beleg elke tortilla met wat rode kool, avocado, vis, pico de gallo, en zure room.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel