Citroen shortbread koekjes

Zin om lekker koekjes te bakken met de Pasen, maar dan wel zonder er al teveel tijd in te hoeven steken? Dan wil je deze heerlijke citroen shortbread koekjes maken. Je hoeft het deeg niet uit te rollen of koekjes uit te steken. Je laat het als een rol opstijven en snijdt het vervolgens in plakken. Zeg nou zelf, makkelijker kan toch niet?

Ingrediënten

  • 100gr + 120gr poedersuiker
  • 250gr zachte roomboter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Rasp van 2 citroenen
  • 1el + 3el citroensap
  • 300gr bloem

Bereidingswijze

Mix de roomboter met 100gr poedersuiker en de vanillesuiker tot een romige massa.

Mix 1 eetlepel citroensap en de citroenrasp erdoor.

Meng de bloem erdoor tot het een samenhangend deeg is.

Maak een rol van het deeg van 25 cm lang en rol deze strak in vershoudfolie.

Leg het deeg 30 minuten in de vriezer om op te stijven.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd plakjes van 1cm dik van de rol deeg.

Leg de koekjes op zo’n 3cm afstand van elkaar op de bakplaat.

Bak de koekjes in 20-25 minuten gaar.

Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Meng de resterende poedersuiker met de resterende citroensap.

Doe op ieder koekje een beetje citroenglazuur.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel