Registeren
Wachtwoord vergeten?
Bijna iedereen kent wel lemon curd, maar ken je ook al sinaasappel curd? In het kader van Koningsdag leek het me leuk om dat een keer te maken. En ik kan je vertellen dat is minstens net zo lekker! Heerlijk als taartvulling of bij een scone of wat je verder nog maar lekker vindt. Eerlijk gezegd vind ik deze curd zo lekker dat ik hem rustig zo oplepel.
Laat de boter te samen met de suiker en sinaasappelrasp au-bain-marie smelten.
Doe de sinaasappelsap erbij en roer door.
Voeg al roerend de losgeklopte eieren toe.
Blijf rustig roeren totdat de sinaasappel curd yoghurtdikte heeft, dit duur ongeveer 20 minuten.
Giet de sinaasappel curd in een schaal en dek af met plasticfolie (die je op de sinaasappel curd drukt). Voor een helemaal glad resultaat kun je eventueel de sinaasappel curd eerst door een zeef halen.
Laat de sinaasappel curd afkoelen, hij zal nu nog dikker worden, en doe hem in een schone goed af te sluiten pot.
Bewaar de sinaasappel curd in de koelkast.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.