Sinaasappel curd

Bijna iedereen kent wel lemon curd, maar ken je ook al sinaasappel curd? In het kader van Koningsdag leek het me leuk om dat een keer te maken. En ik kan je vertellen dat is minstens net zo lekker! Heerlijk als taartvulling of bij een scone of wat je verder nog maar lekker vindt. Eerlijk gezegd vind ik deze curd zo lekker dat ik hem rustig zo oplepel.

Ingrediƫnten

  • 125gr ongezouten boter
  • 150gr fijne kristalsuiker
  • Rasp van 2 medium sinaasappels
  • Sap van 2 medium sinaasappels
  • 2 eieren goed losgeklopt

Bereidingswijze

Laat de boter te samen met de suiker en sinaasappelrasp au-bain-marie smelten.

Doe de sinaasappelsap erbij en roer door.

Voeg al roerend de losgeklopte eieren toe.

Blijf rustig roeren totdat de sinaasappel curd yoghurtdikte heeft, dit duur ongeveer 20 minuten.

Giet de sinaasappel curd in een schaal en dek af met plasticfolie (die je op de sinaasappel curd drukt). Voor een helemaal glad resultaat kun je eventueel de sinaasappel curd eerst door een zeef halen.

Laat de sinaasappel curd afkoelen, hij zal nu nog dikker worden, en doe hem in een schone goed af te sluiten pot.

Bewaar de sinaasappel curd in de koelkast.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel