Boerensalade

Het is alweer enige tijd geleden dat ik een recept plaatste. Ik was helaas ontzettend druk met werk waardoor ik er niet aan toe kwam. Wat in mijn geval betekent een nieuwe versie van een website de lucht in hijsen. Mijn blog hangt namelijk aan de website Chef99 die ik samen met mijn broer bouw en beheer. Nou ja, hij bouwt en ik beheer, en we zijn al enige tijd bezig om de site compleet te moderniseren. Wat goed gelukt is, al zeg ik het zelf.

Nu de nieuwe site online is, is het is nu hoog tijd voor weer een recept. Met het warme weer had ik zin in een lekkere salade. Deze salade valt in de categorie maaltijdsalades, oftewel goed gevuld met niet alleen groente, maar ook met spek, ei, aardappels en croutons. Geïnspireerd door een boerensalade die ik menigmaal in Oostenrijk gegeten heb, heb ik mijn eigen variant hiervan gemaakt.

Ingrediënten

  • 1 krop baby Romaine grof gesneden
  • Handvol verse spinazie grof gesneden
  • ½ rode paprika in reepjes
  • 50gr wortelrasp
  • ½ komkommer in blokjes
  • 200gr snoeptomaten gehalveerd
  • 2 medium vastkokende aardappelen geschild en in blokjes
  • 5 plakjes ontbijtspek
  • 2 sneetjes stevig brood (ik gebruikte een brood met rogge als basis)
  • 1 ei gekookt in plakjes
  • 1el balsamico azijn
  • 1½el vloeibare honing
  • 1tl grove mosterd
  • ½el olijfolie
  • Snuf zout

Bereidingswijze

Kook de aardappels 5 minuten.

Verhit wat olie of boter in een pan en bak de aardappels goudbruin.

Bak de ontbijtspek krokant.

Snijd de boterhammen in blokjes en bak deze in het spekvet krokant.

Meng voor de dressing de balsamico azijn, honing, mosterd, olijfolie en zout.

Doe alles samen in een schaal en meng alle ingrediënten door elkaar.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel