Zoetzure kipspiesjes

Tijd voor nog een lekker barbecuerecept. Ik ben gek op uitgesproken smaken zoals de combinatie van zoetzuur. Daarom dat ik ook helemaal weg ben van deze zoetzure kipspiesjes die rijkelijk ingesmeerd zijn met een zoetzure marinade. Een makkelijk recept voor bij een heerlijke barbecue. Het lekkerst is het natuurlijk als je de marinade lekker lang laat intrekken.

Ingrediënten (voor 6 spiesjes)

  • 2 kipfilets in 18 blokjes gesneden
  • 12 stukken ananas
  • 12 stukken rode paprika
  • 1 flinke el tomatenpuree
  • 2el honing
  • ½tl gemberpoeder
  • ½tl paprikapoeder
  • ½tl knoflookpoeder
  • 1½ tl azijn
  • 1½tl sojasaus
  • 1tl medium dry sherry
  • Snuf zout

Nodig

  • 6 satéprikkers

Bereidingswijze

Rijg om en om op iedere saté prikker een stukje kip, paprika en ananas. Eindig hierbij met een stukje kip.

Meng de tomatenpuree met de honing, gemberpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, azijn, sojasaus, sherry en snuf zout.

Smeer de spiesjes rijkelijk in met de marinade en laat minstens 2 uur marineren.

Gaar de spiesjes langzaam op de barbecue.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel