Pasta met paddenstoelen en spek

Even geen zomers gerecht, zo zomers is het weer immers niet, maar gewoon een gerecht dat alle dagen kan. Namelijk een heerlijk pasta gerecht met gemengde paddenstoelen, spek, rozemarijn, witte wijn, room en nog meer heerlijke smaken. Als je op topsnelheid kunt werken kun je dit gerecht binnen een kwartier op tafel hebben staan. Maar er van uitgaande dat de meeste mensen niet zo snel zijn als Superman zou ik 20 tot 25 minuten voor dit gerecht rekenen, wat nog steeds vrij snel is als je het mij vraagt. Zeker voor een heerlijk pastagerecht.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 600gr gemengde paddenstoelen grof gehakt
  • 100gr gerookte spekblokjes
  • 200ml droge witte wijn
  • Sap van 1 citroen
  • 1 takje rozemarijn fijngesneden
  • 125ml slagroom
  • Handvol platte peterselie fijngesneden
  • 50gr Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Pasta voor 4 personen

Bereidingswijze

Kook de pasta.

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit hierin de sjalotjes en de knoflook.

Voeg de paddenstoelen toe en laat 3-5 minuten meebakken op middelhoog vuur.

Voeg de spekblokjes toe en bak even mee.

Voeg de witte wijn, citroensap, rozemarijn en zout en peper naar smaak toe en laat 3-5 minuten stoven op laag vuur.

Voeg de slagroom toe en laat het geheel tot de helft inkoken.

Meng de pasta erdoor.

Doe de Parmezaanse kaas en de peterselie erover.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel