Kip in mosterd-tomatensaus

Tijd om weer eens een recept van mijn moeder te delen. Afgelopen week maakte zij deze heerlijke kip in mosterd-tomatensaus en oh wat hebben we weer gesmuld. Mijn moeder verzameld ongeveer alles wat los en vast zit aan recepten betreft. Oftewel wij hebben hier dozen vol recepten uit kranten, de Libelle, Allerhande en de Tip. Dit recept is gebaseerd op een recept van Wilma Culinair uit de Libelle van jaren geleden. Ik raad aan om het lekker met rijst te eten en een frisse salade (bijvoorbeeld de Waldorfsalade die ik eerder deze week poste).

Ingrediƫnten (voor 4 personen):

  • 600gr kippendijfilet in grove stukken gesneden
  • Cajunkruiden
  • 2 dunne preien
  • 140gr tomatenpuree
  • 1el dijonmosterd
  • 1el grove mosterd
  • 1 pakje tomatenblokjes
  • Scheutje water
  • Scheutje room (bijv. room culinair)

Bereidingswijze:

Bestrooi de kip naar smaak met de cajunkruiden.

Snijd het wit van de prei in ringen.

Verhit wat olie in een pan.

Bak hierin de kip aan.

Doe de prei erbij en bak dit op middelmatig vuur al roerend kort door.

Doe de tomatenpuree en de mosterd erbij en roer het geheel goed door.

Meng nu de tomatenblokjes inclusief sap erdoor.

Doe er een klein scheutje water door om het geheel iets vloeibaarder te maken.

Laat het geheel nu op laag vuur 15 minuten pruttelen.

Doe om het af te maken er een scheutje room bij.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel