Knoflookbrood

Geïnspireerd door mijn tante in de Verenigde Staten maakte ik dit knoflookbrood. Zij maakt meerdere keren per jaar een variant van dit brood en de hele familie is er gek op. Ik zeg bewust een variant omdat ik het recept wel wat aangepast heb. Waarom zal je misschien denken, want het originele recept is toch zo lekker? Dat is absoluut lekker, maar één van de dingen waar ze in de VS heel goed in zijn is het gebruik van allerhande kunstmatige smaken. Mijn tante gebruikt als topping een kaaspoeder, ik ben daarentegen toch iets meer van de minder kunstmatige producten dus heb ik heerlijke Parmezaanse kaas gebruikt.

Ingrediënten

  • 1 stokbrood (ik koos voor een robuust stokbrood met desem)
  • 100gr zachte roomboter
  • ½tl Italiaanse kruiden
  • 2-3 grote tenen knoflook geperst
  • 25gr Parmezaanse kaas
  • Zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Meng de roomboter met de knoflook, Italiaanse kruiden, en zout naar smaak.

Halveer het stokbrood over de lengte van het brood en snijd iedere helft in 4 stukken.

Smeer ieder stuk brood rijkelijk in met de knoflookboter.

Rasp de Parmezaanse kaas over de stukken brood.

Leg een bakpapiertje op het ovenrek.

Verdeel de stukken brood over het bakpapier en bak ze in 10 minuten in de oven goudbruin.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel