Frambozen maracuja sorbetijs

Ook zo gek op ijs? Wie niet?! Het lekkerst of in ieder geval het leukst is misschien nog wel om je ijs zelf te maken. Met het warme weer van vorige week besloot ik om weer eens sorbetijs te maken. Deze keer werd het een heerlijke combinatie van frambozen en maracuja. Een maracuja is het gele en iets grotere zusje van de passievrucht en net zo lekker. En laten we wel wezen, van zelfgemaakt ijs is het toch wel extra genieten.

Ingrediënten (voor ongeveer 500ml ijs)

  • 420gr frambozen
  • 2 maracuja’s
  • 100ml water
  • 75gr witte basterdsuiker

Bereidingswijze

Doe het vruchtvlees van de maracuja’s samen met de frambozen in de keukenmachine en pureer het.

Doe het water met de suiker in een pannetje en verwarm het tot de suiker helemaal opgelost is. Laat het geheel niet koken.

Voeg het toe aan het frambozen-mararacujamengsel en mix het er doorheen.

Haal het mengsel door een zeef of een passe-vite zodat alle zaadjes van de maracuja en de frambozen uit het mengsel zijn.

Zet het mengsel nu een paar uurtjes in de koelkast zodat het afkoelt. Eventueel kun je het ook nog een half uurtje voor gebruik in de vriezer zetten.

Meng het in de ijsmachine tot ijs.

Log nu in om een reactie te plaatsen