Ontbijtwafels met hangop en abrikozen

Wil je een keer iets anders bij het ontbijt dan een boterham, cracker of bakje muesli. Ga dan voor deze lekkere ontbijtwafels met hangop en gebakken abrikozen. Deze wafels zijn voor de helft gemaakt met havermoutmeel, maar als je daar niet van houdt kun je het ook makkelijk voor bloem vervangen. Het zijn geen zoete suikerwafels zoals je misschien uit de supermarkt of van de wafelkraam gewend bent. Voor het ontbijt wilde ik het toch iets gezonder houden. Voor een extra zoetje heb ik het geheel wel bedropen met een klein beetje honing.

Ingrediƫnten (10 wafels)

  • 150gr bloem
  • 150gr havermout/havermeel
  • 2 eieren
  • 1el bakpoeder
  • 300ml melk
  • 4tl + extra honing
  • 6el zonnebloemolie
  • Snuf zout
  • 1tl vanille
  • 5 abrikozen
  • 1 liter yoghurt

Nodig

  • Kom
  • Zeef
  • Schone theedoek of katoenen doek (die niet met wasverzachter gewassen is)
  • Wafelijzer

Bereidingswijze

Spoel en wring de theedoek uit.

Zet de zeef in de kom en leg de theedoek in de zeef.

Giet de yoghurt in de theedoek en dek af met folie.

Zet de yoghurt in de koelkast en laat minimaal 8 uur uithangen (vandaar de hangop), zodat het vocht uit de yoghurt kan lekken.

Doe de havermout in de keukenmachine en maal fijn.

Meng de havermout, bloem, bakpoeder en zout.

Voeg de eieren, melk, 4tl honing en zonnebloemolie toe en meng tot een beslag.

Halveer de abrikozen en verwijder de pit.

Verhit een beetje boter in een pan en bak de abrikozen op de platte zijde 2 minuten.

Warm het wafelijzer op en vet in.

Bak tien wafels van het beslag.

Serveer de wafels met een flinke schep hangop, 2 abrikozenhelften en bedruip met honing.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel