Licht pittige gnocchi

Het is alweer enige tijd geleden dat ik gnocchi maakte. Hoewel ik het ontzettend lekker vind en het super makkelijk is, zit het om de één of andere reden toch niet tussen mijn standaard uitwijkrecepten. Je kent ze wel, van die recepten waar je naar uitwijkt als je even makkelijk wilt koken zonder al te veel na te denken. Gisteren had ik dan ineens trek in gnocchi, maar dan wel net een anders. Dus maakte ik een heerlijke licht pittige variant met rode peper en chorizo.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 400gr gnocchi
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 400gr cherry tomaten
  • 250gr chorizo in blokjes
  • 2el tomatenpuree
  • 2 flinke el crème fraiche
  • ½tl oregano
  • Handjevol basilicum fijngesneden
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit hierin de ui, de knoflook en de rode peper.

Voeg de paprika, chorizo en cherry tomaten toe en laat 3-5 minuten meebakken.

Druk de tomaten plat en roer door.

Voeg de tomatenpuree door en bak enkele minuten mee.

Voeg de crème fraîche toe, oregano, het merendeel van de basilicum, en zout en peper naar smaakt toe. Roer door en laat een paar minuten op laag vuur pruttelen.

Kook ondertussen de gnocchi gaar.

Voeg de gnocchi toe aan de saus en roer door.

Bestrooi met de resterende basilicum bij het serveren.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel