Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik weet niet wat jullie doen nadat je ruim twee uur gesport hebt, maar ik ga rustig aan de bak om een super zondig baksel te maken. Als je nu denkt dat kan toch prima na het sporten je hebt, dan nog de hele dag voor je, dat is toch niet zo raar? Neem dan wel even in acht dat ik ’s avonds sport en op zijn vroegst om kwart over tien weer thuis ben en toen dus bedacht “Weet je wat, die chocolade sticky toffee cake, die kan ik ook best nu maken”. En daar heb ik dus absoluut geen spijt van! Deze chocolade sticky toffee cake is namelijk super lekker en smeuïg.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif met bloem.
Hak de dadels grof.
Doe de dadels samen met het kokende water, de baksoda en de vanille in een bakje, roer door en zet 10 minuten apart.
Pureer het dadelmengsel.
Roer de bloem, bakpoeder, cacao en een ½tl zout door elkaar.
Klop met een mixer 130gr boter met de 200gr suiker luchtig.
Voeg één voor één de eieren toe en mix totdat deze volledig zijn opgenomen.
Smelt de chocolade.
Voeg de chocolade tezamen met 1 el espresso toe aan het eiermengsel en roer door.
Meng het bloemmengsel erdoor.
Schep het dadelmengsel erdoor.
Doe het beslag in de bakvorm en bak de cake in 50 minuten gaar.
Laat de cake 30 minuten afkoelen voordat je deze stort.
Breng ondertussen 175gr boter, met de resterende basterdsuiker en slagroom aan de kook op een mediumhoog vuur.
Laat 5 minuten koken, terwijl je de saus door blijft roeren.
Haal van het vuur en roer het zout, de koffie en amaretto erdoor.
Smeer de cake terwijl deze nog warm is helemaal in met de toffeesaus.
Bij het serveren giet je wat van de resterende saus over de plak cake. Is de saus afgekoeld en ingedikt, warm hem dan nog even op.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.