Registeren
Wachtwoord vergeten?
Het is geen groot geheim dat ik gek ben op soep. Het liefste eet ik het elke dag met de lunch en soms zelfs twee keer op een dag. Ja zo gek kun je zijn op soep. Nou zijn er natuurlijk allerhande soorten soepen, van een lichte bouillon tot een goedgevulde soep. Mijn voorkeur gaat over het algemeen uit naar het laatste. Marokkaanse Harira soep is een heerlijk gevulde soep met onder andere kikkererwten en linzen en heerlijk gekruid. Het is echt een ware smaakexplosie en een heerlijke maaltijdsoep. De perfecte avondmaaltijd met gewoon een stukje brood ernaast.
Hak de uien fijn in de foodprocessor en zet apart.
Hak de wortels en de bleekselderij samen fijn in de foodprocessor.
Verhit wat olie of boter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg de wortels en bleekselderij toe en bak een paar minuten mee.
Voeg de Ras el Hanout, Harissa, chilipoeder en tomatenpuree toe en laat enkele minuten meebakken.
Voeg de bloem toe en bak een paar minuten mee.
Voeg de gepelde tomaten, passata pommodori en het water toe en roer door.
Druk de gepelde tomaten iets plat.
Breng het geheel aan de kook en voor de rode linzen toe.
Laat 15 minuten op laag vuur onder af en toe roeren doorkoken.
Voeg de kikkererwten toe en laat nog eens 15 minuten onder af en toe roeren op laag vuur doorkoken.
Voeg de citroensap toe en roer door.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Serveer met een beetje peterselie.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.