Geroosterde paprika hummus

Hummus! Je houdt ervan of je vind er niks aan, volgens mij zit er weinig tussenin. Ik vind vooral zelfgemaakte hummus lekker. Je zult mij nooit in de supermarkt zien om een bakje hummus te kopen. Het is ook gewoon heel makkelijk om te maken. Met het oog op het weekend leek het me lekker om een hummus variatie te maken. Ik maakte de hummus met geroosterde paprika en topte hem met een klein beetje gerookt paprikapoeder. Let op een klein beetje gerookt paprikapoeder, want dat spul is vrij sterk van smaak, maar ook verdraaid lekker. Deze hummus serveerde ik ook nog eens met heerlijke knoflook pitachips.

Ingrediënten

  • 310gr kikkererwten
  • 2 geroosterde paprika’s
  • 2+4 tenen knoflook
  • 3el limoensap
  • 2el tahini
  • ½tl gemalen komijn
  • ¼tl paprikapoeder
  • Peper en zout
  • 1-2el pijnboompitten
  • Beetje gerookt paprikapoeder
  • 4 pitabroodjes
  • 6el olijfolie
  • 1tl italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden .

Meng de olijfolie, met 4 geperste tenen knoflook, de Italiaanse kruiden en een beetje zout.

Halveer de pitabroodjes zodat je dunne ronde plakjes brood krijgt.

Snijd iedere helft in 6 puntjes.

Smeer ieder puntje in met een beetje knoflookolijfolie.

Bak de puntje in de oven in 10-12 minuten krokant.

Laat de kikkererwten uitlekken.

Doe de kikkererwten met geroosterde paprika’s, 2 tenen knoflook, limoensap, tahini, komijn en paprikapoeder in de keukenmachine en maal tot een gladde massa.

Voeg naar smaak zout en peper toe.

Rooster de pijnboompitten.

Doe de hummus in een schaaltje, bestrooi met een beetje gerookt paprikapoeder, en de pijnboompitten.

Serveer met de pitachips.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel