Honeycomb met chocolade

Honeycomb is een luchtige harde karamel die je met maar drie ingrediënten maakt. Het staat onder vele namen bekend en wordt veelal in diverse Engelstalige landen gegeten. Zo is een andere naam ervoor bijvoorbeeld hokey pokey (Nieuw Zeeland) of cinder toffee (Groot Brittannië). Je maakt honeycomb met suiker, baksoda, een beetje water en honing of golden syrup. Deze laatste is hier niet heel makkelijk te krijgen, daarom heb ik honing gebruikt. Dat wil ook gelijk zeggen dat de smaak van de honing heel erg van invloed is op de smaak van de honeycomb. Ga voor een honing met een relatief lichte smaak, de smaak van de honeycomb is namelijk vrij sterk. Daarom is de combinatie met melkchocolade extra lekker. De romigheid van de chocolade is namelijk heerlijk met de honing karamelsmaak van de honeycomb.

Ingrediënten

  • 200gr fijne kristalsuiker
  • 5el vloeibare honing (ik gebruikte bloemenhoning)
  • 1el water
  • 2tl baksoda
  • 300gr melkchocolade

Bereidingswijze

Zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar.

Doe de suiker met de honing en het water in een pan.

Roer het geheel door elkaar en breng vervolgens aan de kook.

Verhit de karamel tot het 150 graden is (de kleur van ahornsiroop).

Haal de karamel van het vuur en roer er snel met een garde of houten spatel de baksoda door.

Stort de hete luchtige karamel op de met bakpapier beklede bakplaat en laat volledig uitharden en afkoelen (dit kan ruim een uur duren).

Breek de honeycomb in grove stukken.

Tempereer of ent de melkchocolade.

Haal de grove stukken door de chocolade en laat uitharden (een beetje afhankelijk van het weer is het handig om dit in de koelkast te doen).

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel