Registeren
Wachtwoord vergeten?
Eierkoeken zijn misschien wel de makkelijkste koek om even zelf te bakken. Zo op zijn tijd vind ik eierkoeken hartstikke lekker en dan is het natuurlijk het leukst om ze even zelf te maken. Daarnaast vind ik het ook ideale koeken om te gebruiken in een trifle, omdat ze heerlijk smaken op kunnen nemen, eigenlijk net als lange vingers dat doen in tiramisu. Online kwam ik veelal het standaard thuisbakrecept tegen voor eierkoeken. Voor mij hadden deze eierkoeken niet genoeg stevigheid, ze waren eigenlijk te luchtig. Daarom heb ik het recept aangepast, wat heeft geleid tot een meer stevige eierkoek die ook nog steeds lekker luchtig is. Een perfect resultaat als je het mij vraagt.
Van eierkoeken wordt nog weleens gesteld dat ze gezond zijn, dit omdat er weinig vet in zit. Als je echt een gezond tussendoortje wilt eten zou ik toch echt voor een stuk fruit gaan of iets vezelrijks, want qua voedingsstoffen voegt zo’n eierkoek maar weinig toe. Als je ze eet, eet ze dan gewoon omdat je ze lekker vindt, of gebruik ze in een heerlijke en snelle trifle.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de eieren met de suiker met behulp van een mixer luchtig. Dit kan enkele minuten duren.
Zeef de bloem bij het eierbeslag en voeg de citroenrasp, baksoda en het zout toe. Schep alles door het beslag, doe dit zo dat je niet al te veel luchtigheid verliest.
Voeg nu de melk toe en schep door.
Maak op een bakplaat 4 hoopjes van ieder 2 eetlepels beslag. Doe dit met een flinke afstand ertussen, want de koeken zetten nog uit in de oven.
Bak de koeken in 6-7 minuten goudbruin en laat ze afkoelen op het bakpapier voordat je ze eraf haalt.
Herhaal dit tot je beslag op is.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.