Registeren
Wachtwoord vergeten?
Tijd voor een lekker makkelijk herfstrecept. Want nu de dagen langzaam korter worden en het weer een heel stuk guurder (had vandaag zowaar mijn winterjas aan), is het wel weer tijd voor een lekker warm recept. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Deze heerlijke gehaktballetjes gestoofd in rode wijn zijn zo gemaakt en hartstikke lekker. Perfect voor op een gure herfstdag. En zeg nou zelf ze zijn in rode wijn gestoofd, dat is op zichzelf toch al perfect?
Meng het rundergehakt met 1 teen knoflook, 1 ui, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, 1 ei, paneermeel en zout en peper naar smaak.
Rol er ballen van ter grootte van een golfbal.
Verhit wat olie of boter in een pan en fruit hierin 1 teen knoflook en 1 ui.
Bak de gehaktballen rondom bruin.
Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee.
Voeg de rode wijn en basilicum toe.
Ris de tijmblaadjes van de takjes, voeg toe en roer het geheel door.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Laat de gehaktballetjes in 10 minuten zachtjes gaar stoven.
Meng de bloem met het water.
Voeg het mengsel toe en roer het geheel door.
Laat nog 1-2 minuutjes al roerend zachtjes koken terwijl de saus indikt.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.