Gehaktballetjes gestoofd in rode wijn

Tijd voor een lekker makkelijk herfstrecept. Want nu de dagen langzaam korter worden en het weer een heel stuk guurder (had vandaag zowaar mijn winterjas aan), is het wel weer tijd voor een lekker warm recept. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Deze heerlijke gehaktballetjes gestoofd in rode wijn zijn zo gemaakt en hartstikke lekker. Perfect voor op een gure herfstdag. En zeg nou zelf ze zijn in rode wijn gestoofd, dat is op zichzelf toch al perfect?

Ingrediënten (2-3 personen)

  • 300gr rundergehakt
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 ui kleine uien gesnipperd
  • 1tl paprikapoeder
  • 1tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 ei
  • ½-1 kopje paneermeel
  • 250gr kastanjechampignons grof gesneden
  • 2el tomatenpuree
  • 2 takjes tijm
  • Handjevol basilicum fijngesneden
  • 250ml rode wijn
  • 2tl bloem
  • 2el water
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Meng het rundergehakt met 1 teen knoflook, 1 ui, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, 1 ei, paneermeel en zout en peper naar smaak.

Rol er ballen van ter grootte van een golfbal.

Verhit wat olie of boter in een pan en fruit hierin 1 teen knoflook en 1 ui.

Bak de gehaktballen rondom bruin.

Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee.

Voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee.

Voeg de rode wijn en basilicum toe.

Ris de tijmblaadjes van de takjes, voeg toe en roer het geheel door.

Voeg naar smaak zout en peper toe.

Laat de gehaktballetjes in 10 minuten zachtjes gaar stoven.

Meng de bloem met het water.

Voeg het mengsel toe en roer het geheel door.

Laat nog 1-2 minuutjes al roerend zachtjes koken terwijl de saus indikt.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel