Registeren
Wachtwoord vergeten?
Onlangs maakte ik vistaco’s en daar deed ik rauwe rode kool in. Daarbij hield ik behoorlijk wat rode kool over en omdat het zonde is om weg te gooien maakte ik gisteren rode kool met appeltjes. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit rode kool gemaakt had. Lang geleden heb ik ooit rode kool gegeten en was er toen niet zo weg van en daarna heb ik het nooit zo meer gegeten of gemaakt. Vorige week bleek ik echter de rauwe rode kool erg lekker te vinden, dus waarom niet gekookte rode kool met appels (mijn favoriete fruit). De smaak was inderdaad heerlijk, de enige aantekening aan mezelf, snijd de rode kool in minder grove stukken.
Verhit de boter in een pan.
Fruit hierin de ui en voeg daarna de rode kool toe.
Bak dit geheel een kort door.
Voeg de bessensap, het kaneelstokje, de calvados en zout toe.
Laat het geheel met de deksel op de pan 30 minuten doorkoken.
Voeg de blokjes appel toe en laat het geheel nog 10 minuten doorkoken.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.