Rode kool met appeltjes

Onlangs maakte ik vistaco’s en daar deed ik rauwe rode kool in. Daarbij hield ik behoorlijk wat rode kool over en omdat het zonde is om weg te gooien maakte ik gisteren rode kool met appeltjes. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit rode kool gemaakt had. Lang geleden heb ik ooit rode kool gegeten en was er toen niet zo weg van en daarna heb ik het nooit zo meer gegeten of gemaakt. Vorige week bleek ik echter de rauwe rode kool erg lekker te vinden, dus waarom niet gekookte rode kool met appels (mijn favoriete fruit). De smaak was inderdaad heerlijk, de enige aantekening aan mezelf, snijd de rode kool in minder grove stukken.

Ingrediënten:

  • 1 rode kool fijngesneden
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 20gr roomboter
  • 150 ml rode bessensap
  • 50ml calvados
  • 1 kaneelstokje
  • Zout naar smaak
  • 3 appels (jonagold of goudreinette) in blokjes

Bereidingswijze:

Verhit de boter in een pan.

Fruit hierin de ui en voeg daarna de rode kool toe.

Bak dit geheel een kort door.

Voeg de bessensap, het kaneelstokje, de calvados en zout toe.

Laat het geheel met de deksel op de pan 30 minuten doorkoken.

Voeg de blokjes appel toe en laat het geheel nog 10 minuten doorkoken.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel